No niin.

Paluu kotia tapahtuikin sitten aikaisemmin kuin piti, koska hilloja ei sitten pohjoisesta päin löytynyt. Lauantaina juoksin maratonin siis Rovaniemellä. Aikaa edellisestä oli kulunut lähes kaksi vuotta ja painoa tullut lissää noin 8-10kg. Maratonin startin aikaan sää oli mitä loistavin, lämmintä noin 17 astetta ja aurinko pilvessä. Lisäksi vettä oli satanut koko aamun, joten ilma oli tosi hyvä.

Maratonin alotin varovaisesti tunnustelemalla ja kilometriajat vaihteli noin 5:20-5:30 välillä. Noin 10 kilsan kohdalla lyöttäydyin noin 6 hengen ryhmään, joka pisteli 5:10-20 kierrosaikoja. Aattelin, että vähän liian kovaa mennään, mutta toisaalta juoksu sujui helposti, niin ajattelin että parempi tämä kuin juosta ja puskea yksin tuuleen. Vetoapu loppui sitten kuitenkin puolessa välissä kun kaikki muuta lopetti juoksun puolikkaaseen.

Toinen marathonin puolisko sujui hyvin sinne asti, mistä maratoni alkaa eli noin 34-35 kilometriin. Silloin reidet ja pohkeet alko sanoon työsopimuksen irti ja ylimääräinen "rasvavyö" alkoi painamaan. 36km-maalin välillä kävelin useampaan otteeseen, koska jaloissa oli kovat kivut. Neljän tunnin alitus piti viimeisten kilometrien aikana unohtaa. Noin 300 metriä ennen maalia huomasin, että vielä pari juoksijaa yrittää rynniä minun edelle, joten täyty vetää reilu loppukiri ja pitää rynnijät takana (2s).

Lopullinen sijoitus miesten yleisessä sarjassa oli 19. Aikaa maratoniin käytin 4h4min56s. Keskimäärin sydämmeni hakkasi 155 kertaa minuutissa.

Juoksuuni olen tyytyväinen ja seuraava täysi maratoni taitaa olla tuo HCM 18.8. Sitä ennen pitäis keretä käydä juoksemassa puolikas jossain päin Suomea. HCM:n tavoite voisi olla jälleen tuolla alle 3h 30 minuuttia....