Nyt on tuo kauden päätavoite sitten saatu juostua. Selvänä tavoitteena oli lähteä alittamaan 3.30. Lopputulos oli kuitenkin 3.42.40. Ajatuksena oli juosta tasaisella nopeudella vähän alle 5min/km. Aluksi homma sujuikin tuolla vauhdillla hyvin aina Espalle asti, mutta sen jälkeen alkoivat jalat pikkuhiljaa muuttua raskaammiksi. Kolmenkympin kohdalla olinkin jo vähän tavoitteesta jäljessä ja tiesin, ettei tavoite tule täyttymään. Mitään sen kummempia ongelmia mulla ei ollut, jalat oli oikeastaan vain loppu. Kolmenkympin jälkeen otin myös nuo juomapaikat suhteellisen rennosti kävellen ja juomaa hörppien.

Jälkikäteen pähkäilin, että ehkä ensi vuonna, kun HCM:ssä juoksen ja mikäli olen hyvässä kunnossa, vedän alkupuoliskon selvästi kovempaa kuin jälkimmäisen, siis aivan tarkoituksella. Tuntemukseni mukaan alkupuoliskolla on enemmän alamäkiä, jotka voisi hyödyntää hyväkuntoisena ts. ei turhaa jarruttele sen takia, ettei vain juokse liian kovaa. Kyllähän siinä lopussakin on alamäkeä esim. Mannerheimin tiellä, mutta ei se paljoa auta jos jalat on kuin rautakanget.

42,195km - 3.42.40 - avg 158 max 171 - 5min17s/km

Tavoite ei siis toteutunut. Keskimääräinen kilometrivauhti oli n. 20sekuntia liian hidas. Syitä olen pohtinut ja niitä on oikeastaan kolme:

1. Liian lyhyt harjoituskausi (maaliskuusta lähtien vähäsen --> kesäkuun alusta kunnon treeni)

2. Pitkien lenkkien vähyys (maaliskuusta lähtien ainoastaan 7kpl +2 puolimaraa kisana)

3. Paino, joka oli tavoitepainosta 5kg yläkanttiin

Yllämainitut asiat kuntoon ja ensivuonna alle 3h?

Yksi puolikas piptää ainakin vielä tälle syksyä vetästä!